Zapraszamy do udziału w webinarze w poniedziałek 8 stycznia!
W 2050 roku będziemy musieli wyżywić prawie 10 billion ludzi. Rolnictwo odpowiada za 70% światowego zużycie słodkiej wody, która w bardzo szybkim tempie staje się produktem ciężko dostępnym. Już obecnie 1.4 billionów ludzi żyje w regionach w których grozi ciągła susza.
W czasie naszego webinaru usłyszycie:
🌿Jakie uprawy rolne wpływają na poprawienie sytuacji wodnej.
🌿Co będziemy jeść w 2050 i jakie będzie menu klimatycznie odporne.
🌿Jakich nowości na pułkach supermarketów możemy się spodziewać, które starają się przeciwdziałać zmiana klimatycznym.
Nagranie warsztatu i dodatkowe materiały będą dostępne na naszej platformie edukacyjnej!
Nasza prowadząca:
Zuzanna Zielińska to dietetyk środowiskowy, specjalizujący się w regeneratywnym rolnictwie i nierównościach społecznych. Ukończyła studia w Danii, obecnie mieszka i pracuje w Holandii, gdzie prowadzi organizację HarvestCare. Jej działania koncentrują się na transformacji systemu żywnościowego i łączeniu go ze służbą zdrowia.
Zuzanna jest również współzałożycielką organizacji Coalition of Health Professionals for Regenerative Agriculture, która działa poza granicami Holandii. W Polsce aktywnie współpracuje z Fundacją Grunt od Nowa, zajmującą się promowaniem regeneratywnego rolnictwa na terenie Polski. Jej zaangażowanie obejmuje obszar zrównoważonego żywienia, wpływu rolnictwa na środowisko oraz walki z nierównościami społecznymi.
LinkedIn Zuzanna: Zuzanna Zielinska
Linkedin HarvestCare: https://www.linkedin.com/company/harvest-care/
Instagram: Harvestcare_eu
Strona internetowa: https://www.harvestcare.eu/
🌿🌿🌿
Organizator programu: Fundacja Digital University
Partner główny: Fundacja Deloitte Polska
Partnerzy: RLG Polska, NODN Zyta Czechowska specjalni.pl
Partnerzy merytoryczni: Fundacja Who Will Save the Planet, Fundacja Grunt Odnowa, Rodzice dla klimatu, Earth Day Everyday